Új díjjal számolhatnak a terézvárosi lakásokat kiadók

Oszd meg másokkal!

Az idei évtől ha valaki a népszerű szállásközvetítőre, az Airbnb-re akar bejegyeztetni egy lakást a VI. kerületben, akkor minden szobáért egyszeri, akár 1,5 millió forintos parkoló-mérleg díjat kell fizetnie - írta az Index.

A turisták a portál szerint ritkán érkeznek autóval, de ha mégis, akkor fizetik a parkolódíjat. A településkép védelméről szóló helyi rendelet 2018. január 1-től előírja, hogy amennyiben egy lakásban rendeltetést váltanak (pl. szálláshely lesz belőle), akkor előtte településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni, és ennek részeként kell a parkolóhely biztosítását megoldani. Mivel ugye új parkolóhelyet létesíteni nem igazán lehet Terézvárosban, ezért az pénzben kell megváltani, egy parkolóhely díja 1,2 vagy 1,5 millió forint, attól függ, hogy hol van a lakás.

Egy kétszobás lakáshoz a szabályok értelmében egy parkolóhely tartozik, viszont ha ebből a lakásból szálláshelyet alakítanak ki, szobánként egy, azaz összesen két darab parkolóhelyre lenne szükség – azaz egy parkolóhely hiányzik, ezt ki kell fizetni - írta az oldal.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek