Nem egyszerű: így fest a Képzőművészeti Lotz Károly palotája

Oszd meg másokkal!

Ilyen (forrás: euronews.com)

Az Epreskert Lotz Károlyról elnevezett palotájára mondhatni nem nagyon vigyáz az oda járó diákság. 

A Képzőművészeti Egyetem hallgatói ajtókat, ablakokat, falakat, vécéket rendesen lepusztították - írta az Euronews. Mondjuk leginkább a festékszórózás dúl az épületben, de az oldal másról is beszámol:

"...a reprezentatív lépcsőház boltíves tereibe dobálva összefirkált és törött bútorok, elrontott vásznak foszladozó lécvázai, beszáradt festékes vödrök, kibelezett fotelek..."

 (forrás: euronews.com)

A Hallgatói Önkormányzat HÖK ügyvezetője szerint olyan diákok tették tönkre a festők és restaurátor hallgatók által használt Lotz-palotát, akik a frusztráltságukat vezették így le. A HÖK ezt tervezi, hogy a romboló bulik helyett felújító bulikat tartanak, ahol a diákok majd lefestik az ajtókat, falakat, ezt ösztöndíjjal is támogatnák. 

Az egyetem rektora szerint is a bulizás a rombolás fő oka, ezek alkalmával sok külsős is bemegy - írta az oldal.  

Az Epreskertet Stróbl Alajos hozatta rendbe, a XIX. század végén több híres művész alkotott, tanított itt, a Hősök terén álló Millenniumi emlékmű szobrait is itt készítették.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek