Kontakt jam élőzenével

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szeretettel várlak Benneteket a Magnet Közösségi Ház belső udvarába minden hónapban egy este kontakt táncolni, az ÉLŐZENÉS KONTAKT JAM-en!
Hozz magaddal kényelmes mozgásra alkalmas ruhát.

Aki zenél:
Az alkalom két órás és 19:00-tól 21:00-ig tart.

További időpontok:
2017. december 3.
2018. január 7.
2018. február 11.
2018. március 4.
2018. április 8.
2018. május 6.

Rövid hangolódással és felvezetéssel kezdünk, ami fokozatosan jammé alakul. (Kezdőknek javasolt pontosan érkezni, hogy részt tudjanak venni a felvezetésen.)

A jam-en mindenki önmagáért felelős!

A részvétel adomány alapú, így érzésed szerint járulhatsz hozzá. (Ajánlott adomány: 1500 Ft)

Mielőtt eljössz táncolni a jamre, kérlek látogass el legalább egy kontakt tánc órára, hisz a jam - bár alapvetően nagyon szabad - arról szól, hogy a kontakt táncolunk..

És végül néhány alapelv, amit jó tudnod:

Érints, ne simogass!
A kontakt improvizációban az érintésen keresztüli érzékelésnek nagy szerepe van. Az érintés erotizálása nem része a kontakt improvizációnak. Az intimitás nem egyenlő szexualitás. Ezt ne téveszd szem elől!

A tér legyen szabad mindenkinek!
Ha elfáradtál és megpihennél, tedd azt a terem szélén. Adj helyet a táncolóknak! Erre bátran biztathatod a többi jammelőt is!

Mondj nemet, hogy az igen, igen legyen!
A kontakt improvizációban mindenki magáért felelős. Ezért mondj nemet akár verbálisan is, ha bármi olyan helyzetbe kerülsz, ami számodra már nem megfelelő, vagy túlságosan megterhelő, vagy rizikós. Illetve halld meg a nemeket, akkor is, ha azok nem hangosak!

Légy szabad!
Az improvizáció egy laza keretek közötti játék, ami úgy határok nélküli, hogy a játékszabályok megtartásával szinte bármi történhet.

Ez egy tánc!
A kontakt improvizáció egy tánc. Képezd magad a műfajban, hogy elsajátítsd a test ezen nyelvezetét! Ha kezdő vagy, vegyél részt a Jam-ek előtti bemelegítésen járj órákra, hogy minél többet megtudj a lehetőségekről, hogy minél szabadabban felfedezhesd magad ebben a táncban.

Szeretettel várlak:
Eszter Földvári

A KONTAKT IMPROVIZÁCIÓRÓL dióhéjban:
"A kontakt tánc maga a kapcsolat. Érintés, a partnerrel, a többi táncossal, a térrel, a földdel. Testtudat, kreativitás, szabad mozgás, improvizáció. Önismeret, valódi figyelem, egység élmény, mozdulatpárbeszéd. A testsúly áthelyezése és legfőképpen egy közös kontakt pont követésén alapszik két vagy több táncos improvizációja. 1972-ben Steve Paxton teremtette meg ezt az új táncformát a modern tánc, illetve az Aikido elemeinek ötvözésével. A kontakt improvizáció alapjai Paxton kísérleti táncműhelyeiben tanítványok és táncosok közreműködésével kristályosodott ki. Az esés, gurulás, az ellensúly és emelések legkönnyedebben kivitelezhető mozdulatáramlását keresi, érzékenyít a partnertől érkező impulzusokra és arra tanít, hogy folyamatosan lazán, puhán, könnyedén oldódjanak egymásba a spontán megindult mozdulathullámok. A kontakt improvizáció a jelen pillanatból születik. Nem a mozdulatokkal kapcsolatos döntések vezetik az ívét, hanem váratlanul, spontán történik minden pillanat. Tanít rá, hogy megtanuljunk figyelni a másik rezdüléseire, a sajátjainkra és hogy a kettő között hogyan hozzunk létre áramkört. Mikor kövessük a másikat, mikor vezessünk, mikor induljunk felfelé vagy lefelé, milyen pontokon érintkezzünk, mikor lassítsunk, mikor van szükség a mozdulat csendjére. Egymás választásait egységélménnyé érlelhetjük, mindezt erőlködés és türelmetlenkedés nélkül."

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?