Kontakt jam élőzenével

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szeretettel várlak Benneteket a Magnet Közösségi Ház belső udvarába minden hónapban egy este kontakt táncolni, az ÉLŐZENÉS KONTAKT JAM-en!
Légy szíves hozz magaddal kényelmes mozgásra alkalmas ruhát.

Aki zenél: 
Az alkalom két órás és 19:00-tól 21:00-ig tart.

További időpontok:
2017. október 8.
2017. november 12.
2017. december 3.

Rövid hangolódással és felvezetéssel kezdünk, ami fokozatosan jammé alakul. (Kezdőknek javasolt pontosan érkezni, hogy részt tudjanak venni a felvezetésen.)

A jam-en mindenki önmagáért felelős!

A részvétel adomány alapú, így érzésed szerint járulhatsz hozzá. (Ajánlott adomány: 1500 Ft)

Mielőtt eljössz táncolni a jamre, kérlek látogass el legalább egy kontakt tánc órára, hisz a jam - bár alapvetően nagyon szabad - arról szól, hogy a kontakt táncolunk..

És végül néhány alapelv, amit jó tudnod:

Érints, ne simogass!
A kontakt improvizációban az érintésen keresztüli érzékelésnek nagy szerepe van. Az érintés erotizálása nem része a kontakt improvizációnak. Az intimitás nem egyenlő szexualitás. Ezt ne téveszd szem elől!

A tér legyen szabad mindenkinek!
Ha elfáradtál és megpihennél, tedd azt a terem szélén. Adj helyet a táncolóknak! Erre bátran biztathatod a többi jammelőt is!

Mondj nemet, hogy az igen, igen legyen!
A kontakt improvizációban mindenki magáért felelős. Ezért mondj nemet akár verbálisan is, ha bármi olyan helyzetbe kerülsz, ami számodra már nem megfelelő, vagy túlságosan megterhelő, vagy rizikós. Illetve halld meg a nemeket, akkor is, ha azok nem hangosak!

Légy szabad!
Az improvizáció egy laza keretek közötti játék, ami úgy határok nélküli, hogy a játékszabályok megtartásával szinte bármi történhet.

Ez egy tánc!
A kontakt improvizáció egy tánc. Képezd magad a műfajban, hogy elsajátítsd a test ezen nyelvezetét! Ha kezdő vagy, vegyél részt a Jam-ek előtti bemelegítésen járj órákra, hogy minél többet megtudj a lehetőségekről, hogy minél szabadabban felfedezhesd magad ebben a táncban.

Szeretettel várlak:
Eszter Földvári

A KONTAKT IMPROVIZÁCIÓRÓL dióhéjban:
"A kontakt tánc maga a kapcsolat. Érintés, a partnerrel, a többi táncossal, a térrel, a földdel. Testtudat, kreativitás, szabad mozgás, improvizáció. Önismeret, valódi figyelem, egység élmény, mozdulatpárbeszéd. A testsúly áthelyezése és legfőképpen egy közös kontakt pont követésén alapszik két vagy több táncos improvizációja. 1972-ben Steve Paxton teremtette meg ezt az új táncformát a modern tánc, illetve az Aikido elemeinek ötvözésével. A kontakt improvizáció alapjai Paxton kísérleti táncműhelyeiben tanítványok és táncosok közreműködésével kristályosodott ki. Az esés, gurulás, az ellensúly és emelések legkönnyedebben kivitelezhető mozdulatáramlását keresi, érzékenyít a partnertől érkező impulzusokra és arra tanít, hogy folyamatosan lazán, puhán, könnyedén oldódjanak egymásba a spontán megindult mozdulathullámok. A kontakt improvizáció a jelen pillanatból születik. Nem a mozdulatokkal kapcsolatos döntések vezetik az ívét, hanem váratlanul, spontán történik minden pillanat. Tanít rá, hogy megtanuljunk figyelni a másik rezdüléseire, a sajátjainkra és hogy a kettő között hogyan hozzunk létre áramkört. Mikor kövessük a másikat, mikor vezessünk, mikor induljunk felfelé vagy lefelé, milyen pontokon érintkezzünk, mikor lassítsunk, mikor van szükség a mozdulat csendjére. Egymás választásait egységélménnyé érlelhetjük, mindezt erőlködés és türelmetlenkedés nélkül."

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?