Kontakt jam élőzenével

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

KONTAKT JAM ÉLŐZENÉVEL

Szeretettel várlak Benneteket a Magnet Közösségi Ház belső udvarába minden hónapban egy este kontakt táncolni, az ÉLŐZENÉS KONTAKT JAM-en!
Hozz magaddal kényelmes mozgásra alkalmas ruhát.

Aki zenél: Kemény Marci és Somogyi Adrienn
Az alkalom két órás és 19:00-tól 21:00-ig tart.

Rövid hangolódással és felvezetéssel kezdünk, ami fokozatosan jammé alakul. (Kezdőknek javasolt pontosan érkezni, hogy részt tudjanak venni a felvezetésen.)

A jam-en mindenki önmagáért felelős!

A részvétel adomány alapú, így érzésed szerint járulhatsz hozzá. (Ajánlott adomány: 1500 Ft)

Szeretettel várlak:
Eszter Földvári

A KONTAKT IMPROVIZÁCIÓRÓL dióhéjban:
"A kontakt tánc maga a kapcsolat. Érintés, a partnerrel, a többi táncossal, a térrel, a földdel. Testtudat, kreativitás, szabad mozgás, improvizáció. Önismeret, valódi figyelem, egység élmény, mozdulatpárbeszéd. A testsúly áthelyezése és legfőképpen egy közös kontakt pont követésén alapszik két vagy több táncos improvizációja. 1972-ben Steve Paxton teremtette meg ezt az új táncformát a modern tánc, illetve az Aikido elemeinek ötvözésével. A kontakt improvizáció alapjai Paxton kísérleti táncműhelyeiben tanítványok és táncosok közreműködésével kristályosodott ki. Az esés, gurulás, az ellensúly és emelések legkönnyedebben kivitelezhető mozdulatáramlását keresi, érzékenyít a partnertől érkező impulzusokra és arra tanít, hogy folyamatosan lazán, puhán, könnyedén oldódjanak egymásba a spontán megindult mozdulathullámok. A kontakt improvizáció a jelen pillanatból születik. Nem a mozdulatokkal kapcsolatos döntések vezetik az ívét, hanem váratlanul, spontán történik minden pillanat. Tanít rá, hogy megtanuljunk figyelni a másik rezdüléseire, a sajátjainkra és hogy a kettő között hogyan hozzunk létre áramkört. Mikor kövessük a másikat, mikor vezessünk, mikor induljunk felfelé vagy lefelé, milyen pontokon érintkezzünk, mikor lassítsunk, mikor van szükség a mozdulat csendjére. Egymás választásait egységélménnyé érlelhetjük, mindezt erőlködés és türelmetlenkedés nélkül."

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek