Mészáros Lőrinc cége 26 milliárdért építheti az új Néprajzi Múzeumot

Oszd meg másokkal!

Desktop
Néprajzi Múzeum - ilyen lesz (forrás: Liget Budapest)

Mintegy 26 milliárd forintért építi fel az új Néprajzi Múzeumot a Városligetben a ZÁÉV Építőipari Zrt. a Magyar Építő Zrt.-vel közösen – írja az Átlátszó a közbeszerzési értesítő alapján.

A múzeumban lesz egy 226 fő befogadására alkalmas rendezvény/konferenciaterem, gyerekmúzeum, múzeumpedagógia, látogatóközpont és büférész is. Emellett a múzeumi életet kiszolgáló termek mellett az épületben lesz könyvtár, több üzemeltetési iroda és műtárgykezelésre alkalmas szoba. 

A múzeumépítésre vonatkozó közbeszerzést 2018. április közepén írta ki a Városliget Zrt., végül idén január 28-án kötötte meg az állami cég a 25,9 milliárd forintos értékű szerződést az új Néprajzi Múzeum megépítésére.

A ZÁÉV Zrt. és építőipari tevékenységet folytató leányvállalatai januárban kerültek Mészáros Lőrinc érdekeltségébe. A Magyar Építő Zrt. tulajdonosa (a Körösaszfalt Zrt.-n keresztül) a WHB Kft., melynek tulajdonosa Paár Attila, aki szoros üzleti kapcsolatban áll Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök vejével - derítette ki az Átlátszó.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?