Játékvár Óvoda

1062 Budapest, Lendvay u. 24. | +36-1-353-1605 | http://www.jatekvarovoda.hu/
Desktop

Intézményünk is műemlékvédelem alatt álló 1893-ban Quittner Zsigmond és Fellner Sándor tervei alapján épült gyönyörű villaépületben helyezkedik el. Az épület funkciója vegyes, óvodánkon kívül még 5 lakásból és egy műteremből áll. Friss arculata 2016. szeptemberében került hivatalos átadásra. A felújítást a Terézvárosi Önkormányzat finanszírozta. Felújítás során az épület homlokzata újra elnyerte 120 évvel ezelőtti csodálatos megjelenését, valamint a nyílászárók és az utcafronti kert is megújultak.

Az épülethez tartozó telek nagyobb részét az óvoda körbezárt udvara teszi ki, ahol főként természetes anyagokat tartalmazó játékok kaptak helyet. Udvari játékaink: faház, homokozók, csúszda, mászóka, motorok, biciklik, labdák, homokozó játékok, gyermek méretű kertészfelszerelések, kis seprűk. Gyermekek által ültetett és gondozott kiskertek és madárodúk színesítik udvarunkat.

Nyolc, vegyes életkorú csoport működik az óvodában.

Pedagógiai programunk olyan innovatív, multikulturális nevelésen alapuló integrációs pedagógiai program, amely tevékenységre épített, témaközpontú elrendezéssel közvetített ismeretszerzési folyamat, Freinet pedagógiai elemekkel, az óvodapedagógus pedagógiai nézeteinek széleskörű szabadságát biztosítja, megkötéseket csak a gyermek érdekében tartalmaz.

Kiemelten fontosnak tartjuk a zenei nevelés és a vizuális kultúra kibontakoztatásának elősegítését: Hallható világ - zenei képességek fejlesztése (ének, zene, énekes játék, gyermektánc)

VI. kerületi óvodai körzetek

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-353-1605
Email:titkarsag@jatekvarovoda.hu
Honlap:http://www.jatekvarovoda.hu/
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.