Yunus Emre Török Kulturális Intézet

1062 Budapest, Andrássy út 62. | +36-1-301-0034 | http://budapeste.yee.org.tr/hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Yunus Emre Alapítványhoz tartozó Yunus Emre Enstitüsü célja a török kultúra, történelem, nyelv és irodalom ismertetése és tanítása, valamint a különböző intézményekkel együttműködve tudományos tevékenységek támogatása és az eredmények nyilvánosságra hozása is.

A Yunus Emre Enstitüsü török kulturális központokban tudományos projekteken, kulturális eseményeken és tanfolyamokon keresztül egy részről Törökország bemutatásában való részvétel, más részről pedig Törökország és más országok közötti barátság elmélyítése és a kultúrák közti kapcsolat megerősítése a cél.

A török nyelvtanfolyamoknak köszönhetően lehetőséget nyújtanak mindazoknak, akik a török nyelvet szeretnék megtanulni, mind pedig az adott országban élő török állampolgároknak, hogy nyelvüket közelebbről megismerjék és így biztosítva lesz a Törökországgal való kulturális kapcsolatuk is.

Az intézetnek az UNESCO világörökség listáján szereplő Andrássy úton található, Bobula János által 1882-ben épített palota ad helyet. Az épület, melyet az építtető saját családja számára alkotott, később több tulajdonosi váltás után az állam kezébe és az AVH használatába került. 1995-től az MTA lett az új tulajdonos. A Yunus Emre Intézet  2012-től  bérelt két szintet az épületben, melyeket restaurátorok segítségével újított fel, majd a török állam 2014 decemberében megvásárolta a teljes épületet.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.