Terézvárosi Gyermekkönyvtár - Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 6. | +36-1-342-1948 | http://www.fszek.hu/gyerekeknek/gyerekkonyvtarak__reszlegek/terezvarosi_gyermekk...
Desktop

A Terézvárosi Gyermekkönyvtár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózatának egyetlen önálló gyermekkönyvtára. 1961-ben épült, az akkori szakmai elvárásoknak megfelelően, eredetileg is könyvtárként. Kezdettől fogva gyermekeknek szolgáltatott, egyben a Magyar Könyvtárosok Egyesülete minta- és módszertani könyvtára volt. Ezt a funkcióját a mai napig megőrizte, és ebben a minőségében ma is fogadja a gyermekekkel foglalkozó pedagógusokat, főiskolásokat. A Terézváros kulturális centrumában helyezkedik el, számos színház, valamint a Zeneakadémia közelében. A Brodway gyermek kulturális centruma.

Itt található a főváros egyik leggondosabban szervezett gyermekirodalom-gyűjteménye: régi gyermekkönyvek, leporellógyűjtemény, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó kiadványok, diafilmek és pedagógiai szakirodalom. A nyomtatott dokumentumok mellett a gyermekfilmek széles választékát szolgáltatja videón, de megtalálhatók itt mesekazetták, CD-k és CD-ROM-ok is.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő14.00 – 19.00
Kedd10.00 – 16.00
Szerda14.00 – 19.00
Csütörtök13.00 – 16.00
Péntek14.00 – 19.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek