Platán Galéria - Lengyel Intézet

1061 Budapest, Andrássy út 32. | +36-1-505-4662 | http://polinst.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Lengyel Intézet mellett működő Platán Galéria fő célja a lengyel kortárs képzőművészet népszerűsítése, de emellett helyet kapnak a kiállítóteremben a közép-kelet európai és magyar művészek alkotásai is. A  galéria leginkább a hazájukban már elismert és karrierjük kezdetén álló fiatal művészeknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra. A munkáikat itt prezentáló alkotók közül sokaknak ez az első, külföldön megrendezett egyéni kiállítása.

 A Platán egyik célkitűzése, hogy a galéria terére komponált helyspecifikus műalkotásokat és új projekteket hozzanak létre a Lengyelországból érkező művészek, s ezzel párhuzamosan más budapesti galériákkal is lehetőségük nyíljon együttműködni. A Platán Galéria egy olyan egyedülálló létesítmény, amilyenhez hasonló nincs több Magyarországon. A lengyel kultúrát és a kortárs képzőművészetet átfogó jelleggel és igényes módon bemutatni hatalmas kihívást jelent. Épp ezért a galéria programját rövidebb tárlatokkal, egyhetes projektekkel igyekszünk még vonzóbbá tenni, s emellett teret kívánunk adni a magyar művészeknek is a bemutatkozásra, hisz fontos, hogy ők is részt vegyenek a galéria életében. A magyar művészekkel való együttműködésre azonban nemcsak ilyen formában nyílik lehetőség, de a lengyel alkotók hosszabb itt tartózkodásuk során magyar művészekkel és helyi galériákkal is fel tudják venni a kapcsolatot, és különböző csoportos kiállításokban vagy rezidens programokban részt tudnak venni.

Nyitvatartás:

Hétfő11.00 – 18.00
Kedd11.00 – 18.00
Szerda11.00 – 18.00
Csütörtök11.00 – 18.00
Péntek11.00 – 18.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek