Platán Galéria - Lengyel Intézet

1061 Budapest, Andrássy út 32. | +36-1-505-4662 | http://polinst.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Lengyel Intézet mellett működő Platán Galéria fő célja a lengyel kortárs képzőművészet népszerűsítése, de emellett helyet kapnak a kiállítóteremben a közép-kelet európai és magyar művészek alkotásai is. A  galéria leginkább a hazájukban már elismert és karrierjük kezdetén álló fiatal művészeknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra. A munkáikat itt prezentáló alkotók közül sokaknak ez az első, külföldön megrendezett egyéni kiállítása.

 A Platán egyik célkitűzése, hogy a galéria terére komponált helyspecifikus műalkotásokat és új projekteket hozzanak létre a Lengyelországból érkező művészek, s ezzel párhuzamosan más budapesti galériákkal is lehetőségük nyíljon együttműködni. A Platán Galéria egy olyan egyedülálló létesítmény, amilyenhez hasonló nincs több Magyarországon. A lengyel kultúrát és a kortárs képzőművészetet átfogó jelleggel és igényes módon bemutatni hatalmas kihívást jelent. Épp ezért a galéria programját rövidebb tárlatokkal, egyhetes projektekkel igyekszünk még vonzóbbá tenni, s emellett teret kívánunk adni a magyar művészeknek is a bemutatkozásra, hisz fontos, hogy ők is részt vegyenek a galéria életében. A magyar művészekkel való együttműködésre azonban nemcsak ilyen formában nyílik lehetőség, de a lengyel alkotók hosszabb itt tartózkodásuk során magyar művészekkel és helyi galériákkal is fel tudják venni a kapcsolatot, és különböző csoportos kiállításokban vagy rezidens programokban részt tudnak venni.

Nyitvatartás:

Hétfő11.00 – 18.00
Kedd11.00 – 18.00
Szerda11.00 – 18.00
Csütörtök11.00 – 18.00
Péntek11.00 – 18.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek