Lengyel Intézet

1065 Budapest, Nagymező u. 15. | +36-1-505-4660/Titkárság | http://www.polinst.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Lengyel Intézet a lengyel kultúrát mutatja be a maga sokszínűségében a magyar közönségnek, az Intézet székhelyén és számos más helyszínen is, túlnyomó részben magyar partnerekkel együttműködve. A programkínálatban szinte minden kulturális terület képviselteti magát, a képzőművészettől kezdve a színházon, filmen, zenén, táncon, irodalmon, építészeten át, egészen a tudományos, oktatási, vagy egyéb társadalmi jellegű, civil kezdeményezésekig. Többek között koncerteket, lengyel filmszemléket, zenei fesztiválokat szervezünk, miközben a lengyel műfordítások, irodalmi, zenei kiadványok létrejöttét is támogatjuk. A Platán Galéria terében a kortárs lengyel művészet kiemelkedő alkotóit és alkotásait mutatjuk be. Gazdagítjuk a Lengyelországról szóló ismereteket. Ott vagyunk az oktatási vásárokon, nyelvi, külföldi tanulmányokat népszerűsítő börzéken. Igyekszünk hozzájárulni a tudományos kapcsolatok fejlődéséhez és elmélyítéséhez, tájékoztatást nyújtunk az aktuális ösztöndíj-lehetőségekről. Történelmi vetélkedőket, műfordítói, képzőművészeti pályázatokat, akár országhatárokon átívelő versenyeket hirdetünk egyetemi hallgatóknak, és középiskolás diákoknak. Támogatjuk a magyar egyetemeken működő lengyel szakokat, lengyel nyelvi lektorátusokat. Tanulmányutakat szervezünk Lengyelországba újságíróknak és a magyar kulturális élet képviselőinek. A Lengyel Intézet székhelyén félévente nagy népszerűségnek örvendő lengyel nyelvkurzusokat indítunk minden szinten. Kínálatunkban időről időre ifjúsági és gyerekrendezvények, különleges családi programok is szerepelnek. Évente átlagosan 100 projektben veszünk részt, aminek következtében a lengyel kultúra híre rengeteg emberhez eljut.

Nyitvatartás:

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-505-4660/Titkárság
Email:budapeszt@instytutpolski.org
Honlap:http://www.polinst.hu
Facebook:https://www.facebook.com/lengyel.intezet
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek