Latarka - Lengyel Intézet

1061 Budapest, Andrássy út 32. | +36-1-331-3911 | http://latarkagaleria.blogspot.hu, http://polinst.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A mű-VÉSZ Pince a budapesti Lengyel Intézet támogatásával 2007 januárjában nyílt meg a Platán Galéria pincéjében. A galéria másfél éves működése alatt huszonhat egyéni és csoportos kiállításnak adott teret, bemutatkozási lehetőséget nyújtva ezzel több mint száz fiatal művész számára. A mű-VÉSZ Pince helyén 2013 szeptemberben nyíló LATARKA galéria elődje szellemiségét követi, friss koncepciójával új párbeszédek kialakítását kezdeményezi. LATARKA a Lengyel Intézet új galériája.

A koncepció legfontosabb elemei: nyitottság, dinamika és interdiszciplinaritás. A nyitottság elve szerint a LATARKA olyan alternatív kiállító helyiség, mely Lengyel Intézeten belül és annak támogatásával lehetőséget nyújt hazai és külföldi fiatal alkotók szélesebb közönség előtti bemutatkozására. A helyszín dinamikáját a kéthetente új kiállítással jelentkező program adja. Az egyéni, csoportos és nemzetközi kiállításokhoz különböző társrendezvények kapcsolódnak, mint például felolvasóestek, szakmai beszélgetések, filmvetítések, előadóművészeti események, divatbemutatók, koncertek. A művek és események kiválasztásánál az interdiszciplinaritás egyik fő alapelv. A sokféleség, a művészeti ágak közötti határátlépések bemutatása és párbeszédbe állítása a kurátori munka egyik fő alapelve.

A LATARKA terei kettős funkció ellátását teszik lehetővé: galéria és találkozó hely jellegének köszönhetően a művészeti élet szereplőit és érdeklődőit tudja aktív és rendszeres részvételre ösztönözni.

Nyitvatartás:

Hétfő11.00 – 18.00
Kedd11.00 – 18.00
Szerda11.00 – 18.00
Csütörtök11.00 – 18.00
Péntek11.00 – 18.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek