Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár - Andrássy út (Elköltözött!)

1062 Budapest, Andrássy út 52. | +36-1-311-3822 | http://www.fszek.hu/konyvtaraink/andrassy_ut_52_

Oszd meg másokkal!

Desktop

2018. július végén végleg bezárt és elköltözött az Andrássy úti könyvtár. Az új épület még felújítás alatt áll, elkészültéig a Kertész utcai könyvtárban (1073 Bp., Kertész u. 15.) várják az olvasókat, ahol 2018. szeptember 3-tól változatlan feltételekkel lehet kölcsönözni.

Az Andrássy úti könyvtár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egyik legrégibb hagyományokkal rendelkező könyvtára. 1924-ben nyitotta meg kapuit látogatói előtt. Első könyvtárhelyisége a Hunyadi téren állt, onnan került mai helyére a harmincas évek elején. A híres Haggenmacher sörgyártó dinasztia közel 400 négyzetméteres lakrészét vásárolta meg a főváros. Azóta ezen a helyen szolgáltat a könyvtár. Az Oktogon, amelynek a közelében fekszik, minden szempontból ideális környezetet biztosít; a VI. kerület kulturális centruma, közlekedési csomópont, az Andrássy út pedig a világörökség részét képezi. A könyvtár bővebben szerzi be a kortárs magyar irodalom alkotásait, versgyűjteménye immár főváros szerte ismert. A zenei irányzatokon belül a világzene és a jazz képezi CD-kollekciójának gerincét.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.