Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár - Andrássy út

1062 Budapest, Andrássy út 52. | +36-1-311-3822 | http://www.fszek.hu/konyvtaraink/andrassy_ut_52_

Oszd meg másokkal!

Az Andrássy úti könyvtár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egyik legrégibb hagyományokkal rendelkező könyvtára. 1924-ben nyitotta meg kapuit látogatói előtt. Első könyvtárhelyisége a Hunyadi téren állt, onnan került mai helyére a harmincas évek elején. A híres Haggenmacher sörgyártó dinasztia közel 400 négyzetméteres lakrészét vásárolta meg a főváros. Azóta ezen a helyen szolgáltat a könyvtár. Az Oktogon, amelynek a közelében fekszik, minden szempontból ideális környezetet biztosít; a VI. kerület kulturális centruma, közlekedési csomópont, az Andrássy út pedig a világörökség részét képezi. A könyvtár bővebben szerzi be a kortárs magyar irodalom alkotásait, versgyűjteménye immár főváros szerte ismert. A zenei irányzatokon belül a világzene és a jazz képezi CD-kollekciójának gerincét.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő13.00 – 19.00
Kedd10.00 – 16.00
Szerda13.00 – 19.00
Csütörtök10.00 – 16.00
Péntek13.00 – 19.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:fizetős

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek