Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér

1067 Budapest, Eötvös u. 10. | +36-1-690-0970 | http://www.eotvos10.hu
Desktop

A Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt.-t Terézváros Önkormányzata hozta létre azzal a céllal, hogy a VI. kerületben élők kulturális, közművelődési, szabadidős és sporttevékenységét szervezze, támogassa.
E cél érdekében a nonprofit gazdasági társaságnak 2009-ben működtetésre átadta az újonnan épült Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színteret.

A Színtér földszinti színházterme – ahová rossz idő esetén a Búcsú szabadtéri színpadára tervezett programok beköltözhetnek – 200 fős, míg a kamaraterem 100 fő befogadására alkalmas. Az ötszintes épületben kávézó, kortárs galéria és foglalkoztató helyiségek is találhatóak, valamint a Zeneakadémia felújítása alatt itt kapott helyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem könyvtára.

A kicsiknek és nagyoknak szóló állandó programok mellett színvonalas színházi előadások, könnyű- és komolyzenei koncertek, kiállítások, film-, tánc-, mozgás- és képzőművészet várja a Színtérbe érkezőket, ahol civil szervezetek, klubok is helyet kapnak. Az Eötvös10 adottságai lehetővé teszik konferenciák, sajtótájékoztatók, fogadások, vállalati rendezvények, bálok, tréningek, szakkörök, tanfolyamok, kiállítások lebonyolítását, szervezését is.

A Színtér működésére alapvetően jellemző a nyitottság és a befogadókészség. Így kaphattak helyet az épületben olyan országos rendezvények, mint a Fogyatékkal Élők Ki mit tud?-ja vagy a Magyar Színjátékosok Szövetségének évente megrendezésre kerülő fesztiválja, a FESZT-FEST. Több amatőr színjátszó csoport pedig próba- és játszóhelyre talált az Eötvös10-ben.

Saját szervezésű programjaikkal nem csak a kerület lakóit szeretnék becsábítani a Színtérbe a szervezők. A hétvégi Pitypang Játszóházak, a könnyű- és komolyzenei koncertsorozatok, az Eötvös10 Dokumentumfilm-klub, a „Gének, mérgek, énképek” ismeretterjesztő előadássorozat vagy az időseknek szóló Nosztalgia Táncklub a főváros más részeiből is vonzza a látogatókat.

Természetesen a kerületi közművelődési feladatokat is a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. Eötvös10-ben dolgozó munkatársai látják el. A különféle protokolláris ünnepségek (Díszpolgári ünnepség, Pedagógusnap stb.), koszorúzások, jeles napok (pl. Idősek Világnapja, karácsony, anyák napja) rendezvényeinek, a nagyszabású szabadtéri programok (pl. Terézvárosi Búcsú), az önkormányzati nyári napközis tábor megszervezése mellett a sport- és szabadidős feladatok ellátása, támogatása, valamint a kerületi nyugdíjasszervezetekkel, nemzetiségekkel, amatőr művészeti csoportokkal való kulturális együttműködés is a feladatkörükbe tartozik.

Továbbá ők foglalkoznak a házasságkötő terem rendezvényeinek, az Autómentes Nap Terézvárosi Korzójának vagy a Terézvárosi Karácsonyi Vásárnak a megszervezésével és lebonyolításával.

 

 

Nyitvatartás:

Hétfő09.00 – 17.00
Kedd09.00 – 17.00
Szerda09.00 – 17.00
Csütörtök09.00 – 17.00
Péntek09.00 – 17.00
Szombat09.00 – 17.00
Vasárnap09.00 – 17.00

A nyitvatartási időn kívül a programok függvényében van nyitva.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Utalványok, kártyák: Erzsébet-utalvány
Wifi:ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-690-0970
Email:info@eotvos10.hu
Honlap:http://www.eotvos10.hu
Facebook:https://www.facebook.com/Eotvos10
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek