Elvennék az Operaháztól a saját beruházásait

Oszd meg másokkal!

Desktop
Mikor épp nincs felújítás (forrás: kitervezte.hu)

Egy törvénycsomag részeként javasolta a parlament törvényalkotási bizottsága, hogy az Operaház felújítását, illetve  új műhelyházának és próbaközpontjának felépítését kapja meg a Liget-projektért felelős, a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. által alapítandó cég - írja a HVG.

A javaslatról szerdán szavaznak, de a bizottság javaslatait szinte mindig elfogadják. Ha most is így lesz, akkor az Operaház és műhelyei épületének meg az épülő új létesítmények ingatlanainak vagyonkezelési jogát is a projekttársaság kapná meg - írja a portál. 

A beruházások állami pénzből, kiemelt jelentőségű állami feladatként valósulnak meg, a végén a használatbavételi engedély véglegesítésével az átadás-átvételt követően minden visszakerülne az Operaházhoz. 

„...a Liget Budapest projekt komplexitása” miatt „az egyes projektelemek szorosan egymásra épülnek, az egyik megvalósíthatósága – minden elemében – összefügg a másikéval, csak logikai, szervezési, megvalósíthatósági egységben tud működni és teljesülni a beruházás” - találta az indoklásban az oldal.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?