Az önkormányzat szerint a DK jogsértést követ el, a DK szerint a Fidesz hazudik

Oszd meg másokkal!

Desktop

Május 26-án ugye EP-képviselőket választunk. Ennek kapcsán a pártok meg is kezdték plakátjaik kihelyezését. Az önkormányzat közleménye szerint a DK jogsértést követ el azzal, hogy az Andrássy út kandelábereire tették a plakátjaikat (erre pedig kerületi lakosok hívták fel a hivatal figyelmét). 

"... joggal vetődik fel, hogy a DK megsértette a választási eljárásról, valamint a világörökségről szóló törvényeket. Emellett súlyos etikai kifogás is érheti a pártot amiatt, hogy elcsúfította a főváros, illetve Terézváros történeti és kulturális szempontból kiemelt területét. A hatodik kerületben ugyanis hosszú évek óta közmegegyezés van a pártok között arról, hogy nem tesznek plakátokat az Andrássy út kandelábereire." - írják. 

A DK a honlapján válaszolt, azt írják, van engedélyük, a kerületi alpolgármester pedig dk-s aktivistákat zaklatott.  

"...A valóság ezzel szemben az, hogy egyrészt a DK-nak hivatalos, írásos engedélye van az Andrássy úti oszlopokat tulajdonló önkormányzati cégtől arra, hogy plakátolhat az oszlopokra...Másrészt nem a lakókat zavarják a DK plakátjai, hanem a fideszes politikusokat: ennek ékes példája volt, amikor a Fidesz kerületi alpolgármestere DK-s aktivisták egy csoportját zaklatta plakátolás közben..." - írták.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?