Ezekről döntöttek az utolsó testületin

Oszd meg másokkal!

Testületi (forrás: terezvaros.hu)

Legutóbbi ülésén a következőkről döntött a terézvárosi képviselő-testület:

  • A "Terézváros Ifjú Tehetsége" támogatásra 24-ről 25 évre emelik a korhatárt, így többen pályázhatnak. A támogatásra azok a kerületiek jelentkezhetnek, akik kimagasló művészeti, sportsikereket értek el, vagy önálló és kiemelten eredményes műszaki, tudományos tevékenységet folytatnak.
  • Elfogadták a kerület arculati kézikönyvét, ez alapján kell majd a kerületi építkezéseket, beruházásokat tervezni. 
  • A Hunyadi téri vásárcsarnok 2. emeletén a Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára bérelne irodát. A 449 négyzetméteres részt az önkormányzat a levéltárnak 30 évre, négyzetmétereként nettó 3030 forintos áron bérbe adja.
  • A Fasori Kicsinyek Óvoda és a Mesevilág Óvoda igazgatóinak megbízása 2018-ban lejár, ezek élére pályázatot ír ki az önkormányzat.
  • A Kisebbségekért Pro-Minoritate 100 ezer forint támogatást kap a XXII. Csángó bál rendezésére, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány pedig 230 ezer forintot kap projektor vásárlására és a két tannyelvű általános iskolában megrendezett Népek napja című eseményen fellépő vendégművész tiszteletdíjára - írta az önkormányzati oldal.
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek