Távol-keleti gyorséttermet zárt be a NÉBIH a WestEndben

Desktop
Csendélet a konyhából (forrás: portal.nebih.gov.hu)

A NÉBIH bezárt egy távol-keleti gyorséttermet a WestEndben a múlt héten. Az étterem a hatóság szerint koszos volt és rendezetlen, a működést azonnali hatállyal felfüggesztették.

A konyha teljes területén vastagon állt a kosz, rendetlenség uralkodott az egész konyhában, ahol a dolgozók a cuccukat a száraz áruval együtt tárolták, de volt olyan engedély is, amit nem tudtak bemutatni.

"A konyhában piszkos zacskóban szárított pirospaprikát, az egyik hűtőszekrény zöldséges dobozában csomagolatlanul káposztasalátát tároltak. A kézmosók mocskosak voltak és hiányoztak a higiénikus kézmosáshoz szükséges eszközök. Az egész konyhára egyetlen felmosó jutott csak, az is erősen szennyezett volt már." - írta a NÉBIH honlapja.

A zöldséges fagyasztóban jelöletlen csirkemellet találtak tengeri rákokkal és halakkal együtt, egy másik fagyasztóban pedig nyers, pácolt csirkemellet a már félkész termékekkel és párolt zöldségekkel. A mosogatóban piszkos nejlonok, ládák, műanyag tálak tanyáztak, ezekben bontott zacskóban gombát tároltak.

A fentieken kívül az ellenőrzés másnapján - mikor az üzemeltető jelentette, hogy felszámolta a hibákat - is találtak pár dolgot: a takarítás felületes volt, a személyzet ruhája pedig koszos. A hús és zöldség-előkészítő, az üzemi mosogató és az alapanyag raktározó területen meghibásodott a világítás- írta a NÉBIH. Így most ha a WestEndben hiányzik a távol-keleti étterem, akkor ne bánd - már tudod, miért. 

(forrás: portal.nebih.gov.hu)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek