Dohányzási tilalom jöhet: füstmentes ország a cél

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Magyarországot füstmentes országgá tenné Lázár János.

Lázár János azt mondta: kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. után születnek Magyarországon, egyáltalán ne vásárolhassanak dohányterméket. Az abszolút tilalom célja, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen - írja a 24.hu.

Ha elfogadják javaslatát, legkorábban 2038-tól várható változás, addigra lesznek nagykorúak azok, akik 2020-ban születnek.  

Lázár javasolni fogja az autóban való dohányzás betiltását, illetve az elektromos cigaretták és hasonló alternatív dohánytermékek tiltását is, továbbá, hogy a gangokon, erkélyeken se lehessen rágyújtani. Egyeztetni kell a munkaadókkal arról, hogy azok után a munkavállalók után, akik nem mennek el az állam által biztosított szűrővizsgálatokra, több járulékot fizessenek.

Szerinte a dohányos árt a környezetének és az ország költségvetésének is. A becslések szerint idén 700 milliárd  forintot költünk dohánytermékre, és 7,5 milliárd szál cigarettát vásárolunk. Minden negyedik magyar felnőtt cigarettázik - írja a 24.hu.

A kormány időközben reagált Lázár bejelentésére: nem foglalkoznak még a 2020 január 1-je után születőkre vonatkozó dohányvásárlási tilalom kérdésével, mivel Lázár János ilyen javaslatot egyelőre nem tett le hivatalosan a kabinet asztalára.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek