Felismerték a Teréz körúti robbantót?

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Központi Nyomozó Főügyészség)

Szerb állampolgárságú, magyarul jól beszélő, korábban „rendőrségközelinek” számító férfi robbanthatott a Teréz körúton - írja a privatkopo.hu.

A bűnügyi portállal kapcsolatba lépett egy férfi, aki korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozott. Az egykori bűnöző azt állítja: találkozott a robbantóval, a férfit a rendőrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki 14 évvel ezelőtt.

Elmondása szerint azért, hogy „nyugodtan” tudjon dolgozni, információkkal segítette a rendőrség munkáját. "Tettem bizonyos szívességeket bizonyos nyomozóknak, cserébe nem háborgattak, hagyták, hogy pénzt keressek. A BRFK két nyomozójával, H.-val és Sz.-szel álltam kapcsolatban, ők az úgynevezett szerb-albán vonalon dolgoztak, rendszeresen találkoztunk, ha lehetőségem volt rá, teljesítettem a kéréseiket" - mondta a férfi a portálnak.

Az egyik zsaru később bemutatott neki egy fedett nyomozót, aki Tamás néven mutatkozott be. A fedett nyomozóval még három alkalommal találkozott a csempész. A harmadik megbeszélésre a rendőr nem egyedül érkezett. "A második találkozónk alkalmával jelezte, hogy bemutat nekem egy embert, az volt a kérése, hozzam össze az egyik fegyvercsempész kapcsolatommal" - elevenítette fel a történteket.

Tamás egy férfi társaságában érkezett az Üllői út- Bihari út sarkán lévő Burger King étterembe. A fickó - akkor - 23-25 év körüli lehetett, rövid, barna hajú, kb. 170 cm magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. "Ami rögtön feltűnt: a kölyök arcberendezése és hozzá a hideg tekintete. Rendkívül nyugodtan viselkedett, rezzenéstelen arccal beszélgetett, semmilyen érzelmet nem mutatott. Igazi pókerarc volt. A beszélgetés során kiderült, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Márkás ruházatot viselt, a karján Rolex óra, látszott, hogy van pénze" - mondta a csempész, aki biztos benne, hogy a szerb férfi azonos a Teréz körúti robbantóval - írja a portál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?