Teréz körúti robbantás: a legfrissebb fejlemények

Oszd meg másokkal!

Desktop
Helyszínelés a robbantás után (forrás: 24.hu)

A szombat este történt Teréz körúti robbantás kapcsán napról napra újabb dolgok történnek, íme a legfrissebbek:

  • Jelentkezett a rendőrségen a felvételen szereplő nő, aki másodpercekkel a robbanás előtt halad el a rendőrök mellett.
  • Szárnyra kapott a vélekedés, ami szerint az elkövetőnek társa lehetett. Az index videóján 01:30-nál jön be a képbe a férfi, aki körülnéz, majd mikor a két rendőr megjelenik, elindul, közben többször hátranéz, olyan, mintha odaszólna a nőnek, akit kiemelt szemtanúként keresett a rendőrség. Mikor a bomba felrobban 02:02-nél, akkor ijedten kifut a képből. A rendőrség fokozottan vizsgálja, hogy lehetett-e társa a merénylőnek.

  • Mindkét rendőr állapota folyamatosan javul, szerdán a rendőrnő is elhagyhatta az intenzív osztályt.
  • Magyar volt a robbantó - írta a Bors. A robbanás után nekiment egy kidobónak, és tiszta magyarsággal kért tőle elnézést. Azt is tudni vélik, hogy a robbanás után a támadó ledobta világos színű horgászkalapját, majd dzsekije kapucniját húzta fejére, sőt, még a fehér sportcipőjét is lecserélte, ezután a Blaha Lujza tér felé vette az irányt - írta a lap.
  • A rendőrség azt kérte, hogy aki felismeri magát a közzétett felvételen, az jelentkezzen, illetve akinek van felvétele az esetről, vagy a közvetlen előtte vagy utána történtekről, az töltse azt fel. Az ügyben 320 bejelentés érkezett, és 160 kamerafelvételt foglaltak le csütörtökig.
  • A terézvárosi önkormányzat a csütörtöki testület ülésen úgy döntött, hogy a sérült rendőröknek fejenként 1-1 millió forintos támogatást nyújt.
  • Megtalálták a hajléktalant, aki mindig a robbantás helyszínén feküdt. Öt nappal a merénylet után tért vissza megszokott helyére. Az eset kapcsán azt nyilatkozta, nem tudott róla semmit, véletlen volt, hogy nem volt ott.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?