Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár - Terézvárosi Gyermekkönyvtár

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 6. | +36-1-342-1948 | http://www.fszek.hu/gyerekeknek/gyerekkonyvtarak__reszlegek/terezvarosi_gyermekk...

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Terézvárosi Gyermekkönyvtár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózatának egyetlen önálló gyermekkönyvtára. 1961-ben épült, az akkori szakmai elvárásoknak megfelelően, eredetileg is könyvtárként. Kezdettől fogva gyermekeknek szolgáltatott, egyben a Magyar Könyvtárosok Egyesülete minta- és módszertani könyvtára volt. Ezt a funkcióját a mai napig megőrizte, és ebben a minőségében ma is fogadja a gyermekekkel foglalkozó pedagógusokat, főiskolásokat. A Terézváros kulturális centrumában helyezkedik el, számos színház, valamint a Zeneakadémia közelében. A Brodway gyermek kulturális centruma.

Itt található a főváros egyik leggondosabban szervezett gyermekirodalom-gyűjteménye: régi gyermekkönyvek, leporellógyűjtemény, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó kiadványok, diafilmek és pedagógiai szakirodalom. A nyomtatott dokumentumok mellett a gyermekfilmek széles választékát szolgáltatja videón, de megtalálhatók itt mesekazetták, CD-k és CD-ROM-ok is.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő14.00 – 19.00
Kedd10.00 – 16.00
Szerda14.00 – 19.00
Csütörtök13.00 – 16.00
Péntek14.00 – 19.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek