Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár - Andrássy út

1062 Budapest, Andrássy út 52. | +36-1-311-3822 | http://www.fszek.hu/konyvtaraink/andrassy_ut_52_

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Andrássy úti könyvtár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egyik legrégibb hagyományokkal rendelkező könyvtára. 1924-ben nyitotta meg kapuit látogatói előtt. Első könyvtárhelyisége a Hunyadi téren állt, onnan került mai helyére a harmincas évek elején. A híres Haggenmacher sörgyártó dinasztia közel 400 négyzetméteres lakrészét vásárolta meg a főváros. Azóta ezen a helyen szolgáltat a könyvtár. Az Oktogon, amelynek a közelében fekszik, minden szempontból ideális környezetet biztosít; a VI. kerület kulturális centruma, közlekedési csomópont, az Andrássy út pedig a világörökség részét képezi. A könyvtár bővebben szerzi be a kortárs magyar irodalom alkotásait, versgyűjteménye immár főváros szerte ismert. A zenei irányzatokon belül a világzene és a jazz képezi CD-kollekciójának gerincét.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő13.00 – 19.00
Kedd10.00 – 16.00
Szerda13.00 – 19.00
Csütörtök10.00 – 16.00
Péntek13.00 – 19.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek