Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér

1067 Budapest, Eötvös u. 10. | +36-1-690-0970 | http://www.eotvos10.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt.-t Terézváros Önkormányzata hozta létre azzal a céllal, hogy a VI. kerületben élők kulturális, közművelődési, szabadidős és sporttevékenységét szervezze, támogassa.
E cél érdekében a nonprofit gazdasági társaságnak 2009-ben működtetésre átadta az újonnan épült Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színteret.

A Színtér földszinti színházterme – ahová rossz idő esetén a Búcsú szabadtéri színpadára tervezett programok beköltözhetnek – 200 fős, míg a kamaraterem 100 fő befogadására alkalmas. Az ötszintes épületben kávézó, kortárs galéria és foglalkoztató helyiségek is találhatóak, valamint a Zeneakadémia felújítása alatt itt kapott helyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem könyvtára.

A kicsiknek és nagyoknak szóló állandó programok mellett színvonalas színházi előadások, könnyű- és komolyzenei koncertek, kiállítások, film-, tánc-, mozgás- és képzőművészet várja a Színtérbe érkezőket, ahol civil szervezetek, klubok is helyet kapnak. Az Eötvös10 adottságai lehetővé teszik konferenciák, sajtótájékoztatók, fogadások, vállalati rendezvények, bálok, tréningek, szakkörök, tanfolyamok, kiállítások lebonyolítását, szervezését is.

A Színtér működésére alapvetően jellemző a nyitottság és a befogadókészség. Így kaphattak helyet az épületben olyan országos rendezvények, mint a Fogyatékkal Élők Ki mit tud?-ja vagy a Magyar Színjátékosok Szövetségének évente megrendezésre kerülő fesztiválja, a FESZT-FEST. Több amatőr színjátszó csoport pedig próba- és játszóhelyre talált az Eötvös10-ben.

Saját szervezésű programjaikkal nem csak a kerület lakóit szeretnék becsábítani a Színtérbe a szervezők. A hétvégi Pitypang Játszóházak, a könnyű- és komolyzenei koncertsorozatok, az Eötvös10 Dokumentumfilm-klub, a „Gének, mérgek, énképek” ismeretterjesztő előadássorozat vagy az időseknek szóló Nosztalgia Táncklub a főváros más részeiből is vonzza a látogatókat.

Természetesen a kerületi közművelődési feladatokat is a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. Eötvös10-ben dolgozó munkatársai látják el. A különféle protokolláris ünnepségek (Díszpolgári ünnepség, Pedagógusnap stb.), koszorúzások, jeles napok (pl. Idősek Világnapja, karácsony, anyák napja) rendezvényeinek, a nagyszabású szabadtéri programok (pl. Terézvárosi Búcsú), az önkormányzati nyári napközis tábor megszervezése mellett a sport- és szabadidős feladatok ellátása, támogatása, valamint a kerületi nyugdíjasszervezetekkel, nemzetiségekkel, amatőr művészeti csoportokkal való kulturális együttműködés is a feladatkörükbe tartozik.

Továbbá ők foglalkoznak a házasságkötő terem rendezvényeinek, az Autómentes Nap Terézvárosi Korzójának vagy a Terézvárosi Karácsonyi Vásárnak a megszervezésével és lebonyolításával.

 

 

Nyitvatartás:

Hétfő09.00 – 17.00
Kedd09.00 – 17.00
Szerda09.00 – 17.00
Csütörtök09.00 – 17.00
Péntek09.00 – 17.00
Szombat09.00 – 17.00
Vasárnap09.00 – 17.00

A nyitvatartási időn kívül a programok függvényében van nyitva.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Utalványok, kártyák: Erzsébet-utalvány
Wifi:ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-690-0970
Email:info@eotvos10.hu
Honlap:http://www.eotvos10.hu
Facebook:https://www.facebook.com/Eotvos10
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek